Cookie- och Sekretesspolicy

Den stora guiden till systemkameror

Det finns nu fler systemkameramodeller på marknaden än spegelreflexer. De är späckade med avancerade funktioner och teknik som gör dem till ett bra val. Här får du en fullständig överblick.

  • 21.03.2014

Ladda ner filen här.

När man granskar marknaden för spegellösa systemkameror upptäcker man att det i skrivande stund finns inte mindre än 35 kameramodeller. Därtill kommer de äldre modeller som man fortfarande hittar i butikerna. Samtidigt finns det just nu 29 spegelreflexmodeller på hyllorna. Det är historiska siffror som indikerar att flera tillverkare satsar stenhårt på systemkameror. Traditionella spegelreflexkameror har dock fortfarande de allra största marknadsandelarna. Till exempel såldes det under 2012 omkring 140 000 spegelreflexer enbart i Sverige. Jämförelsevis låg antalet systemkameror på cirka 35 000. Statistiken för 2013 var vid pressläggningen inte klar, men prognosen visade på 110 000 respektive 60 000 kameror. Det innebär att över hälften av kamerorna med utbytbart objektiv nu utgörs av systemkameror, mot 16 procent 2011.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss