Cookie- och Sekretesspolicy

Blixtsnabb autofokus med Fujifilm X-E2

Fujifilm låter sig inte avskräckas av konkurrenterna och lanserar nu systemkameran X-E2 med stor sensor och blixtsnabb hybridautofokus.

  • 21.10.2013

Fujifilm har lanserat systemkameran X-E2 med deras senaste X-Trans cmos-sensor med en upplösning på 16,3 megapixel. De tekniska aspekterna av sensorn har utvecklats för att undvika moaréeffekter och färgfel även om kameran inte har något lågpassfilter. Fördelen är framför allt att det ger bättre upplösning och skärpa.

Tack vare kamerans processor, EXR Processor II, mer än fördubblar man hastigheterna jäfört med föregående generation. Enligt tillverkaren får man här klassens snabbaste autofokus på bara 0,08 sekunder, så att man alltid hinner fånga motivet. Hybridautofokusen förenar kontrastdetektering med en förbättrad fasdetektering så att man mycket exakt kan fånga motiv under dåliga ljusförhållanden och samtidigt fotografera snabba motiv.

Kameran har också gjorts bättre med avseende på HD-videoinspelningar, och med hjälp av en wi-fi-knapp är det lätt att dela sina bilder med andra när man är på språng. X-E2 väntas komma på marknaden i november till ett förväntat pris på runt 6600 kronor för enbart huset. Med ett paketobjektiv på 18-55 mm förväntas priset hamna runt 9100 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss