Cookie- och Sekretesspolicy

Ännu snabbare autofokus

Sony har precis lanserat en ny systemkamera som har världens snabbaste autofokus bland kameror med utbytbart objektiv.

  • 12.02.2014

Enligt Sony har den nya systemkameran Alpha 6000 den just nu snabbaste autofokusfunktionen av alla digitala kameror med utbytbart objektiv; den ställer in skärpan på 0,06 sekunder. Det möjliggörs av den stora Exmor APS HD cmos-sensorn på 24,3 megapixel och den snabba Bionz X-processorn som man även hittar i Alpha 7.

Autofokusen styrs av det avancerade Fast Hybrid A-systemet från Sony. En fasdetekteringsautofokus på hela 179 punkter understöds av en kontrastdetekteringsautofokus med hög precision. Man kan ta upp till 11 bilder per sekund under kontinuerliga exponeringar.

Alpha 6000 har inbyggt wi-fi och NFC, så att man enkelt kan dela bilder på trådlös väg till bl.a. kompatibla smarttelefoner och surfplattor. Det går även att använda dessa mobila enheter för att fjärrstyra kameran.

Som en innovation lanseras tre nya appar tillsammans med Alpha 6000. Med hjälp av dessa kan man bland annat ta bilder med lång exponeringstid och ta snygga bilder av stjärnhimlen direkt i kameran utan användning av dator och bildbehandling. Rekommenderat pris för Alpha 6000 är 6500 kronor för enbart huset.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss