Cookie- och Sekretesspolicy

Stortest av entusiastkameror till fina priser

Alla äkta entusiaster ska ha en kamera med utbytbart objektiv, men vilken? I detta stortest ställer tillverkarna upp med sina bästa alternativ under 7000 kronor. Valet står inte bara mellan sju kameror, utan också mellan tre olika kameratyper.

  • 16.06.2013

Ladda ner filen här.

Den tiden är förbi då en kamera med utbytbart objektiv alltid var en spegelreflexkamera. I det här testet kan du fritt välja mellan sju kameror av hela tre olika och ytterst kompetenta typer av kamerakonstruktion.

Den första är den klassiska spegelreflexen, som fortfarande går starkt och fortsatt är den kameratyp som proffsen föredrar. Spegelreflexen är snabb och allsidig men nästan dubbelt så stor och tung som testets minstingar.

Sedan har vi SLT-kameran, som Sony har. Här har spegelreflexkamerans rörliga spegel ersatts av en fast, halvgenomskinlig spegel som låter det mesta ljuset passera till sensorn, där den elektroniska sökaren hämtar sin information. Dessutom vinklas en del ljus direkt upp i autofokusenheten.

Den tredje typen är den spegellösa systemkameran, som är betydligt mer kompakt. Här finns två olika varianter: dels den superkompakta varianten, där man använder skärmen som sökare, som i detta test representeras av Olympus och Panasonice, dels den litet större, med inbyggd elektronisk sökare, som här representeras av Samsung. Koreanska Samsung tillverkar dessutom kompakta systemkameror, och Olympus och Panasonic tillverkar systemkameror med elektronisk sökare.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Kameraer

CANON EOS 650D
NIKON D5100
OLYMPUS PEN E-PL5
PANASONIC LUMIX DMC-GX1
PENTAX K-30
SAMSUNG NX20
SONY ALPHA65

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss