Cookie- och Sekretesspolicy

Stort test av fullformatskameror

När man vill ha det yppersta i bildkvalitet ska man ha en fullformatskamera, och med lägre priser än tidigare är det nu kanske dags att ta steget. Vi låter fem drömkameror tävla mot varanda, som alla lyfter dina bilder till nästa nivå.

  • 20.03.2013

Ladda ner filen här.

En stor fullformatssensor är vad som behövs när bara det bästa är gott nog. De fem kamerorna i detta test levererar alla en bildkvalitet som ligger ett par klasser över till och med marknadens bästa kameror med APS-C-sensor. Fullformat är mer än dubbelt så stort som en APS-C-sensor, och varje enskild pixel är större. Faktiskt måste du ha en mellanformatskamera för långt över 100 000 kronor med lika dyra objektiv för att få en bättre bildkvalitet än med de kameror vi testar här, där vi har samlat ihop marknadens modeller för under 26 000 kronor.

Da sensorytan är större är sökarens spegel det också, och därför har spegelreflexkameror med fullformat en bättre och ljusare sökare som är ett nöje att jobba med. Det bidrar till att göra fullformatskamerorna dyrare och större än kameror med APS-C-bildsensor.

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss