Cookie- och Sekretesspolicy
Canon Digital Photo Professional 4

Vi har testat Dual Pixel RAW

Canon EOS 5D Mark IV har en ny funktion vid namn Dual Pixel RAW, som man kan använda för att flytta fokus. Nu har vi testat den, och här kan du se våra första intryck.

  • 31.08.2016

En av de mer spännande nyheterna hos nya Canon EOS 5D Mark IV är möjligheten att fotografera med funktionen Dual Pixel RAW. Då tar kameran två bilder som är något förskjutna jämfört med varandra under samma exponering, och det ger nya möjligheter i råkonverteringen, där man bland annat kan flytta skärpan en aning.

Men hur användbar är Dual Pixel RAW ? Vi har testat att flytta skärpan en aning, vilket nästan går att jämföra med mikrojustering. I vårt exempel har vi har taget en bild vid 35 mm på ett avstånd på omkring 80 cm och med bländare F2.2.

Vårt första intryck är att det fungerar bra, men det är bara väldigt små justeringar som man kan göra på det här fokusavståndet, så du bör inte förvänta dig några dramatiska resultat. Visserligen kanske effekten blir större vid användning av andra objektiv och på andra avstånd, och detta kommer vi också att testa mer ingående när vi recenserar den nya kameran.

Vi har använt Canons nya version av råkonverteringsprogrammet Digital Photo Professional 4 med funktionen Image Microadjustment. Här har vi zoomat in ordentligt på en detalj i bilden och flyttat fram fokus en aning mot kameran – men vi talar om någon enstaka millimeter. Här nedan kan du dra i mittlinjen för att se skillnaden.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss