Cookie- och Sekretesspolicy

Vi har testat Canon EOS 70D

Vi har haft möjlighet att testa nya Canon EOS 70D som har ett helt nytt autofokussystem och en rad nya, användbara funktioner jämfört med föregångaren. Läs mer om vårt första intryck av spegelreflexkameran.

  • 04.07.2013

Den intressantaste funktionen hos nya EOS 70D är den speciella cmos-sensorn med Canons alldeles nya Dual Pixel cmos AF-teknik där varje pixel är uppdelad i två ljusdioder. Därmed kan man använda snabb fasdetektering under live view och videoinspelning i stället för den långsammare kontrastdetekteringen.

Vi har testat en tidig version av kameran, som alltså inte är en produktionsmodell, och autofokusen jobbar också snabbt under fotografering med live view. Genom att trycka direkt på motivet på den tryckkänsliga skärmen kan man snabbt flytta fokus, och kameran ändrar skärpan nästan ögonblickligen när man trycker på olika punkter.

Om man använder kameran utan live view är en trevlig finess att man nu kan aktivera flera typer av information i sökaren. Bl.a. kan visa stödlinjer, vilket är bra när man komponerar. Dessutom kan EOS 70D även visa ett litet vattenpass så att man kan vara säker på att man håller kameran rakt.

En intressant ny funktion är en liten knapp för inställning av autofokusmetod som sitter intill utlösarknappen. Här kan man välja att t.ex. använda en enskild fokuspunkt eller en grupp av punkter. Och det är enkelt att ändra fokusmetod medan man håller ögat för kameran, för det visas i sökaren vilken metod man väljer.

Kameran ligger väldigt bra i händerna och känns robustare än föregångaren EOS 60D. I och med att kameran inte är en färdig produktionsmodell har vi tyvärr inte haft möjlighet att utvärdera bildkvaliteten, men vi återkommer med en recension i tidningen när vi har fått ett färdigt exemplar att skärskåda.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss