Cookie- och Sekretesspolicy

Världens första spegelreflex med 4K-video

Som första kameratillverkare är Canon nu klara med en digital spegelreflexkamera som kan spela in video i 4K. EOS-1D C kan därmed leverera en videoupplösning på hela 4096 x 2160 pixel.

  • 13.04.2012

Canons nya spegelreflex, EOS-1D C, bygger på samma specifikationer som EOS-1D X. Men medan den sistnämnda främst vänder sig till press- och sportfotografer, vänder sig EOS-1D C främst till film- och tevefotografer samt professionella videofotografer.

Filmupplösningen 4K uppnås i EOS-1D C med hjälp av 8-bitars Motion JPEG-komprimering med 24 bildrutor per sekund (progressivt). Full HD-kvalitet med 1 920 x 1 080 pixel är möjligt ända upp till 1 080/60p. Alla valbara upplösningar – även 4K – kan spelas in på CF-kort, men det går också att spela in direkt på en extern inspelare i okomprimerat YCbCr 4:2:2-format, och man ansluter den bara till kameran via en HDMI-kabel.

Möjligheten till ett 4K-arbetsflöde i 4:2:2-färgrymd innebär videoinspelningar i extremt hög kvalitet, en förnämlig ljuskänslighet och inte minst ett enastående dynamiskt omfång. Samtidigt är EOS-1D C kompakt och lika lätt som en helt vanlig spegelreflex. Det ger en flexibilitet i särklass parat med massor av uttrycksformer för den kreativa videofotografen.

Kamerans fullformatssensor har en upplösning på 18,1 megapixel, optimerad för videoinspelning i hög kvalitet och med möjlighet att anpassa upplösningen efter den specifika uppgiften. Vid inspelning i 4K beskärs pixlarna till ett område motsvarande en APS-H-sensor, vilket eliminerar behovet av att storleksändra eller skala formatet. Detta säkerställer maximal kvalitet. Dessutom är det möjligt att beskära till Super 35 mm i Full HD, vilket är särskilt relevant för filmare som är vana att arbeta i Super 35 mm-format.

Vad gäller stillbilder kan kameran ta 12 bilder per sekund, något som kan utökas till 14 bilder per sekund. Kameran har ett 61-punkters autofokussystem, och ljuskänsligheten går från ISO 100 till ISO 25 600. Priset för Canon EOS-1D C är ännu inte klart.

Hitta mer information om 4K-kameror.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss