Cookie- och Sekretesspolicy

Toppmodel utan filter

Nikons D7200 är den nya toppmodellen bland tillverkarens APS-C-kameror. Man har tagit bort lågpassfiltret och lagt till vita pixlar i skärmen.

  • 02.03.2015

Nikons viktigaste modell, storsäljaren D7100, byts ut av en ny modell med en sensor på 24,2 megapixel som i enlighet med rådande trender inte har något lågpassfilter eftersom det enligt tillverkaren har blivit överflödigt, tack vare dagens sätt att tillverka sensorer. Filtret motverkar fula ränder i mönster, men tar också lite udden av skärpan.

Kameran har en rad praktiska funktioner inbyggda. Bland annat har den NFC, så att man bara behöver röra vid kameran med sin telefon för att få bilderna överförda. Den har även wi-fi, så att man kan kontrollera kameran via en Nikon-app och se sökarbilden på telefonens skärm.

Kamerans egen skärm på 3,2 tum är en så kallad RGBW-skärm, vilket betyder att den förutom de vanliga röda, gröna och blå pixlarna även har vita pixlar. För att visa vitt måste man nämligen i vanliga fall maximera effekten på de tre färgade pixlarna, så genom att lägga till en vit pixel kan man spara på strömmen. Därmed kan man också ta 1110 bilder eller spela in 80 timmars video på en enda batteriladdning.
Nikon D7200

Kameran har nu även en inbyggd timelapsefunktion som själv kan justera exponeringen när ljuset ändras. När kameran å andra sidan ska ta många bilder på en gång klarar den 6,0 bilder i sekunden, eller 7,0 i en lägre upplösning.

Kameran kan köpas från den 19 mars till ett rekommenderat pris på 11 990 kronor eller med objektivet Nikkor 18-140 mm VR för 15 390 kronor.

Nikon presenterade också en trådlös mikrofon, ME-W1, som utmärker sig genom att både sändaren och mottagaren har mikrofon, så att man kan spela in ljud från dem båda samtidigt. De kommunicerar via bluetooth som sägs ha en räckvidd på upp till 50 meter. Det rekommenderade priset blir 3200 kronor.

Slutligen presenterar Nikon Coolpix P900 som slår världsrekord i zoom - 83x, från 24 till 2000 mm. Samtidigt ändras den största bländaröppningen från F2.8 till F6.5. "Zoomzilla", som Nikon skämtsamt kallar den, kommer att kosta 6390 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss