Cookie- och Sekretesspolicy

Test av Sony Alpha37

Den senaste kameran från Sony har genomskinlig spegel, blixtsnabb autofokus och elektronisk sökare. Pressar man kameran kan den t.o.m. ta upp till sju bilder i sekunden

  • 26.08.2012

Ladda ner filen här.

Ladda ned hela artikeln och läs mer om Sony Alpha37.

SLT – Single Lens Translucent – kallar Sony sin kameraserie där spegeln är halvgenomskinlig och permanent låst inuti kameran. Alpha37 är den nyaste medlemmen i serien och innehåller många av de fina funktioner som har gjort SLT-serien till ett intressant alternativ till spegelreflexkamerorna. På grund av den speciella spegeln har SLT-kamerorna en blixtsnabb fasdetekterande autofokus även om man har konstant live view, antingen via den vridbara skärmen eller i den elektroniska sökaren. Och fasdetekteringen används också under videoinspelning.

Fokuseringen sker snabbt och helt problemfritt, där i synnerhet följefokus är en fröjd att jobba med. Den elektroniska sökaren, som täcker 100 procent av motivet, är tyvärr våldsamt kornig, och den klarar inte alls att återge färgerna och kontrasten korrekt. Det är i gengäld fint att man enkelt kan välja de 15 fokuspunkterna manuellt i sökaren, varav de tre mittersta är av korstyp, som är ännu mer precisa än de andra fokuspunkterna. Även den inbyggda ögonsensorn, som aktiverar sökaren och stänger av lcd-skärmen i samma sekund som man sätter ögat till kameran, är en fin finess.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss