Cookie- och Sekretesspolicy

Test av Pentax K-5 II

Det nya flaggskeppet från Pentax kan fokusera i väldigt svagt ljus och har bra ergonomi och hög detaljåtergivning. Men ett par skavanker behöver rättas till innan den blir en säker vinnare.

  • 25.02.2013

Ladda ner filen här.

Den nya toppmodellen från Pentax har först och främst fått bättre autofokus jämfört med föregångaren K-5. Autofokussystemet fungerar nu i väldigt svagt ljus, ända ner till ljusstyrkan –3 EV, där en konkurrent som D7000 bara fungerar till –1 EV. K-5 II kan med andra ord ställa in skärpan på något som är två bländarsteg mörkare än flertalet andra. Dessutom har följefokus förbättrats. Vi märkte också att kameran fokuserar fint i mycket svagt ljus. Kontinuerlig autofokus jobbar snabbt och stabilt med paketobjektivet på 18–55 mm, som dock har en rätt bullrig fokusmotor. Om pengarna räcker bör man överväga att köpa kameran med t.ex. Pentax 17-40mm F4.0 som har den tysta och snabbare SDM-fokusmotorn.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss