Cookie- och Sekretesspolicy

Test av Pentax K-30

Nya Pentax K-30 är en ytterst kompetent spegelreflexkamera. Med hela 81 förseglingar i huset och ett lika vältätat paketobjektiv är detta den mest stryktåliga kameran i sin klass.

  • 02.10.2012

Ladda ner filen här.

Ladda ned hela artikeln och läs mer om Pentax K-30.

Pentax har har stolta spegelreflextraditioner, och K-30 lever upp till dem. Kameran känns rätt när man plockar upp den, och en så liten sak som ett bra, medföljande motljusskydd är en signal om att här tar man saken på allvar. Det understryks ytterligare av en titt i sökaren; den är en äkta prismasökare som inte bara är både ljusare och mer kontrastrik än konkurrenternas spegelsökare, utan dessutom visar 100 procent av motivet, vilket annars bara proffskamerorna gör.

Ett prisma väger och tar plats, så K-30 är en av klassens tunga pojkar, men det betraktar vi som en fördel, då det gör det lättare att hålla kameran helt stilla. Precis som en proffs­kamera har K-30 inställningsrattar under både höger tumme och höger pekfinger. Ännu ett plus i kanten får K-30 genom att vara tätad mot fukt och damm. Detsamma gäller de fyra objektiven med beteckningen WR, som står för Weather Resistant, bl.a. paketobjektivet på 18–55 mm.

Vi avslutade testet med att ge Pentax K-30 en rejäl omgång i duschen. Efteråt kunde vi bara torka av den och fotografera vidare.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss