Cookie- och Sekretesspolicy

Test av Nikon D7100

Med 24,0 megapixel, 51 fokuspunkter, 6,0 bilder i sekunden och ett ytterst rimligt pris är Nikon D7100 årets hittills intressantaste spegelreflexnyhet. Vi har som första tidning i Norden testat den.

  • 26.05.2013

Ladda ner filen här.

Nikon kallar själva D7100 för sitt nya flaggskepp i DX-klassen. Därmed ersätter den inte bara föregångaren D7000, utan tar också över titeln som DX-toppmodell från semiproffskameran D300S som visserligen kommer att finnas kvar på marknaden ett tag till, men för att gradvis utfasas. Vi kan med en gång konstatera att D7100 klarar att vara avbytare till de två gamla modellerna. Den är markant bättre på upplösning, bildkvalitet, autofokus, finish och användarvänlighet än D7000, och den är totalt sett också en både bättre och billigare kamera än D300S. Vi hade kanske hoppats på större skillnad i detaljåtergivning med den högre upplösningen, men D7100 är marginellt bäst på låga iso-värden, och från iso 1 600 ger den klart bättre bildkvalitet.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss