Cookie- och Sekretesspolicy

Test av Nikon D5200

Nikons mest avancerade spegelreflex för nybörjare, Nikon D5200, är lätt att använda, tar utmärkta bilder och har en vridbar skärm som inspirerar till nya vinklar. Men priset är oförklarligt.

  • 11.04.2013

Ladda ner filen här.

Denna nya lilla spegelreflex lägger sig mellan nybörjarmodellen D3200 och entusiastmodellen D7000. Från lillebror har modellen ärvt formgivning, wi-fi-funktion, bildsensor och bildprocessor. Från D7000 har den ärvt autofokussystemet med 39 punkter samt en utmärkt ljusmätare med motivigenkänningssystem. Nikon D5200 har också sina egna starka sidor, framför allt en skärm på 3,0 tum, som kan vridas och vinklas åt alla håll. Skärmen är skarp och tydlig, och menysystemet är välkonstruerat ur grafisk synvinkel. Menyn är dock inte riktigt lika välstrukturerad som hos de bästa konkurrenterna. Sökaren är av spegelprismatypen och är därmed lite mörk. Sökarbilden är överraskande nog något mindre än hos lillebror, D3200.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss