Cookie- och Sekretesspolicy
Sony Alpha99 II

Sony presenterar fullformatskameran Sony Alpha99 II

Den nya toppmodellen från Sony har en stor bildsensor med hög upplösning och en autofokus med massor av punkter.

  • 20.09.2016

Trots att Sony har satsat stort på de spegellösa modellerna under de senare åren har de inte lämnat marknaden för mer traditionella modeller med inbyggd spegel och A-fattning. Det bevisar de med Alpha99 II som är det nya flaggskeppet bland deras SLT-kameror.

Kameran har en stor fullformatsbildsensor och en upplösning på 42,4 megapixel, vilket är nästan dubbelt så mycket som hos föregångaren. Dessutom har kameran inte något lågpassfilter, vilket sägs bidra till en bättre detaljgrad. Video spelas in i den höga 4K-upplösningen.

Sony Alpha99 II Back

Sonys SLT-kameror, som Alpha99 II, kännetecknas av en halvgenomskinlig spegel som inte fälls upp och ner när man fotograferar, utan sitter fast. Det innebär att en del av ljuset från objektivet skickas till en autofokussensor, medan resten går till bildsensorn. På så vis har man hela tiden en live view-bild och samtidigt en konventionell, snabb autofokus.

Hög hastighet

I Alpha99 II har den konventionella autofokusen hela 79 punkter, och samtidigt finns det hela 399 fasdetekterande fokuspunkter på bildsensorn. När de båda systemen samverkar har man hela 79 så kallade korspunkter som sägs ge en väldigt exakt fokusering som även kan följa rörliga motiv runt i bildramen.

Sony Alpha99 II Top

Kameran kan ta hela 12 bilder i sekunden med följande fokus, och så har kameran även fått bildstabilisering i fem led. Här flyttas bildsensorn för att kompensera för skakningar, och enligt Sony kan man vinna hela 4,5 exponeringssteg med den nya bildstabiliseringen.

> Läs alla nyheterna från Photokina här: Photokina: Få de senaste nyheterna.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss