Cookie- och Sekretesspolicy

Sony med världsrekord i fokuspunkter

Nya Alpha 77 II har optimerats för att fotografera action med lätthet, men den klarar även oväder och svagt ljus.

  • 02.05.2014

Sony har på sista tiden släppt så många systemkameror att man hade kunnat börja fundera på om de helt hade övergivit spegelreflexkamerorna, men sådana tvivel kan man nu avfärda i och med lanseringen av nya Alpha 77 II. Kameran behåller nämligen den genomskinliga spegeln, och så har Sony optimerat nytillskottet till att kunna ta knivskarpa bilder av motiv i rörelse.

Till att börja med bjuder Alpha 77 II på ett tvättäkta världsrekord i och med att kameran har hela 79 individuella fokuspunkter av typen med blixtsnabb fasdetektering. Det tidigare rekordet tillhörde Canon med 61 punkter. De 15 i mitten är av korstypen som är mer exakta, och tack vare de många fokuspunkterna täcker kameran ett dubbelt så stort område av bilden, så att det är lättare att bibehålla fokus när det går undan.

Kameran kan ta 12 bilder per sekund, och bufferten har tillräckligt med utrymme så att man kan plåta loss i toppfart tills man har tagit 60 bilder i jpeg. Bildsensorn har också förbättrats; den är omkring 20 procent ljuskänsligare, vilket ger lägre brus i svagt ljus.

Alpha 77 II lockar även med en elektronisk sökare med en hög upplösning på 2,36 miljoner punkter samt en skärm med WhiteMagic-tekniken med vita pixlar som gör det enklare att se bilden i solljus. Slutligen är kameran vädertålig, och fotoentusiasten kommer att uppskatta att man kan spara de tre mest använda inställningarna och snabbt välja dem via programknappen. Den nya kameran kommer i butikerna i slutet av maj till ett rekommenderat pris på 11300 kronor för endast huset.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss