Cookie- och Sekretesspolicy

Sony Alpha 35

Den mest spännande utvecklingen inom kameratekniken det senaste året har varit Sonys spegelreflexer med genomskinlig spegel och supersnabb autofokus. Potentialen i systemet är enorm, och nu har Sony släppt nästa spännande modell.

  • 15.09.2011

Alpha35 ser precis ut som en spegelrefl exkamera men är det inte helt. Istället för den klassiska spegelreflexsökaren har kameran en halvgenomskinlig spegel, där en del av ljuset vinklas upp i kamerans autofokusenhet som sitter där prismat sitter i en spegelrefl exkamera. Resten av ljuset fortsätter genom spegeln och bak till bildsensorn, där det alstrar bilden och skickar bilddata till kamerans elektroniska sökare. Denna konstruktion kallar Sony för Translucent Mirror, vilket de förkortar SLT. Tekniken har två nackdelar och en uppsjö fördelar. Nackdelarna är för det första att en elektronisk sökare inte tecknar en riktigt lika skarp och finkornig bild som en spegelreflexsökare samt att den halvgenomskinliga spegeln med tiden oundvikligen blir smutsig, vilket försämrar bildkvaliteten. Sony informerar dock om att spegeln är antistatiskt behandlad och tillverkad i ett material där smuts och damm inte fastnar, utan kan blåsas bort.

Betyg: 86%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 14 som finns i butik nu.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA DIGITAL FOTO FÖR ALLA
        BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLATillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss