Cookie- och Sekretesspolicy

Se bilder från Pentax fullformatare

Pentax är på väg med sin första digitala fullformatskamera, och nu har de lagt ut bilder som har tagits med den kommande modellen.

  • 01.02.2016

Redan under förra året tillkännagav Pentax att de är på gång med en fullformatskamera, och de har även lanserat objektiv som passar för den stora bildsensorn, bland annat D FA 24-70mm F2.8ED SDM WR. Nu har Pentax lagt ut bilder som har tagits med den kommande kameran och det nya objektivet samt en rad andra gluggar. Du kan se bilderna här. Dessvärre kan man inte se dem i full upplösning.

Det har ännu inte offentliggjorts några specifikationer för den nya kameran som förmodligen kommer att heta K-1. På webbplatsen där Pentax puffar för kameran har man lagt ut några produktbilder där man kan se att den har en vridbar skärm och wi-fi. Man kommer kunna använda DA-objektiv som även passar med tillverkarens APS-C-kameror, men då blir bilderna dock beskurna.

Kameran sägs komma någon gång under våren, och vi räknar med att specifikationer med mera offentliggörs i samband med den japanska fotomässan CP+ i slutet av februari.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss