Cookie- och Sekretesspolicy

Rekordstor upplösning från Sony

Sony sitter med trumf på hand med 24,3 megapixlar och 12 bilder per sekund i nyheten Alpha 77

  • 24.08.2011

Här kommer en spännande nyhet som garanterat kommer att ge produktutvecklarna på Canon och Nikon sömnlösa nätter. Sony är nämligen klara med två toppmodeller i serien med den genialiska genomskinliga spegeln, där upplösningen har kommit upp i hela 24,3 megapixlar. Det är ett klockrent rekord bland kameror med APS-C-bildsensor.

Precis som vi har vant oss när det gäller Sony är de nya modellerna även utrustade med andra läckra funktioner. Storebror Alpha 77 kan ta hela 12 bilder per sekund, vilket lämnar konkurrenterna på efterkälken, och autofokussystemet har även uppgraderats till 19 punkter, varav 11 är av typen med korssensor. Lillebror Alpha 65 kan ta tio bilder per sekund och har 15 autofokuspunkter.

Kamerorna har även en ny elektronisk sökare som bygger på oled-teknik med hela 2 359 000 punkter, så bildev visas lika knivskarpt som i en optisk sökare. Skärmen på 3,0 tum är fortfarande vridbar och har en upplösning på 921 000 punkter.

Dessutom har videofunktionen uppgraderats, så att inspelningarna sker progressivt, och man har nu manuell kontroll över inställningarna när man spelar in rörliga bilder. Utöver detta har båda modellerna har inbyggd gps.

De rekommenderade priserna för kamerahusen är 12 500 kronor för Alpha 77 och 8 900 kronor för Alpha 65. Du kan läsa mer om Alpha 77 här och om Alpha 65 här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss