Cookie- och Sekretesspolicy

Pentax klarar oväder till lågpris

Den nya spegelreflexkameran K-50 är både vädertålig och har en bra sökare samt högt iso.

  • 13.06.2013

Trots ett överkomligt pris erbjuder Pentax K-50 en rad användbara funktioner som man annars bara hittar i de dyrare entusiastkamerorna. Man får bland annat en vädertålig kamera med hela 81 förseglingar, så den borde rimligtvis tåla en störtskur.

Kameran säljs med ett paketobjektiv på 18-55mm som också det är vädertåligt, så man behöver inte frukta att optiken är det svagaste ledet när regndropparna börjar falla. Det rekommenderade priset på detta paket är 6300 kronor.

K-50 har även en optisk sökare som täcker hela 100 procent av motivet, och som är tillverkad av en glasprisma i stället för den konstruktion med speglar som man vanligen ser i billiga kameror. Kameraet kan ta upp till sex bilder per sekund, har en upplösning på 16,3 megapixel, och så kan man fotografera med iso-värden ända upp till 51 200. Som en alldeles speciell bonus kan man välja att få K-50 levererad i en av 120 olika färgkombinationer

Pentax lanserar också lillebror K-500 som på många punkter matchar K-50. Den största skillnaden är att den billigare spegelreflexkameran inte är vädertätad. Den kostar drygt 1000 kronor mindre.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss