Cookie- och Sekretesspolicy

Nya Panasonic G6 proppfull med funktioner

Lumix DMC-G6 har ärvt bildsensor från toppmodellen och har både användbara wi-fi-funktioner samt bra sökare och autofokus.

  • 24.04.2013

Panasonic har samlat en massa bra funktioner och proppat ner dem i den nya systemkameran Lumix DMC-G6. Bildsensorn kommer t.ex. från toppmodellen GH3 och har en upplösning på 16,1 megapixel. Den har kombinerats med en ny bildprocessor som bland annat har en förbättrad och avancerad brusreducering för att minimera brus vid höga iso-värden.

Systemkameran har också en effektiv autofokus, där Low Light AF t.ex. gör att man kan fokusera även om ljuset är dåligt. Autofokussystemet är snabbt tack vare tekniken Light Speed AF, så man kan ta bilder av rörliga motiv – här bidrar de sju bilderna per sekund i full upplösning också till att man kan fånga det avgörande ögonblicket.

Kameran har trådlösa funktioner med extra bonusen att man via tekniken Near Field Communication kan ansluta G6 till en smarttelefon genom att bara placera dem nära varandra. Sedan kan man t.ex. fjärrstyra kameran via telefonen. Den elektroniska sökaren har en upplösning på 1,44 megapixel, och den vridbara skärmen är tryckkänslig, så att man t.ex. med fingret kan peka på det som kameran ska fokusera på.

DMC-G6 kommer ut i butikerna under maj och kommer att kunna köpas både som separat kamerahus eller i paket med bl.a. ett standardobjektiv på 14-42 mm eller ett zoomobjektiv på 14-42 mm med inbyggd zoommotor. Priserna är ännu inte fastställda.

Panasonic tar också tillfället i akt att avtäcka det nya zoomobjektivet Lumix G VARIO 14-140mm F3.5-5.6 ASPH Power O.I.S. Det täcker området 28 – 280 mm, och är därmed perfekt för semestern. Objektivet kommer i juni, men priset är ännu inte fastställt. Det kan köpas i paket med G6.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss