Cookie- och Sekretesspolicy

Ny kompakt systemkamera från Sony

Sony har bantat ner sin redan diminutiva NEX-serie ytterligare, och resultatet är en elegant och kompakt kamera med både en stor systemkamerasensor och utbytbar optik.

  • 08.06.2011

Det senaste tillskottet i Sonys kompakta NEX-serie är C-3 som är tillverkarens hittills minsta. Här finns både en APS-C-sensor på 16,2 megapixlar och utbytbar optik i en tunn kamera som bara är 3,3 cm tjock och 6,0 cm hög. Det är nästan så att man kan ha den i fickan om man har ett litet objektiv monterat.

Den stora Exmor APS HD CMOS-sensorn gör, i kombination med Bionz-bildprocessorn, att du kan ta bilder på ISO 12800 med låga brusnivåer. Och så har kameran en smart funktion som på skärmen visar tydligt vad som är i fokus. Som en nyhet i NEX-serien har Sony lagt till ett antal kreativa bildfunktioner. Du kan t.ex. ställa in oskärpa, färger och ljusstyrka och genast se effekten på skärmen innan du trycker ner utlösarknappen helt och hållet.

Kameran har även en särskild Soft Skin-funktion som automatiskt avlägsnar rynkor och orenheter från huden när du tar porträttbilder. Viktiga detaljer som t.ex. ögonen skonas, så att de fortfarande står skarpt. NEX-C3 har ärvt den vridbara skärmen på 3,0 tum med en upplösning på 921000 punkter från föregångaren, men tillverkaren har lyckats att förbättra batteriet, så att det nu klarar 20 procent fler bilder jämfört med de två övriga modellerna. Det ingår en liten extern blixt, men om du har något högre krav och t.ex. gärna vill kunna studsa blixtljuset mot taket kan du nu även köpa den externa blixten GN20.

Nya NEX-C-3 finns tillgänglig i svart och silver från och med augusti 2011. Det går att köpa kameran i följande paket:
NEX-C3A (inkl. 16 mm. F2,8 objektiv) för 5900 kronor
NEX-C3K (inkl. 18-55 mm. objektiv) för 6400 kronor

NEX-C3D (inkl. 16 mm. F2,8 och 18-55 mm. objektiv) för 7400 kronor

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss