Cookie- och Sekretesspolicy

Nikon lanserar D7100

Upplösningen är hög, och Nikon har med ett fiffigt knep gjort så att detaljgraden sägs vara i toppklass i den nya entusiastkameran D7100.

  • 22.02.2013

Med 24,1 megapixel kan man vanligen vara säker på detaljrika bilder, men Nikon har i nya D7100 gjort ännu mer för att åstadkomma en detaljgrad i toppklass. De har nämligen avlägsnat det lågpassfilter som vanligen sitter framför bildsensorn i spegelreflexkameror. Filtrets uppgift är att avlägsna moiré, nämligen de fula mönster som kan uppstå i mycket detaljerade områden, som t.ex. i skjorttyg. Filtret gör dock även bilden en aning oskarp och genom att avlägsna det får man en större skärpa.

Där föregångaren D7000 hade 39 fokuspunkter, finns det i D7100 hela 51 punkter, varav 15 är av den exakta korstypen, och man kan nu använda autofokus vid en ljusstyrka på F8.0, vilket är en fördel när man använder teleobjektiv med telekonverter, vilket minskar ljusstyrkan

Kameran kan ta sex bilder i sekunden, men med en ny funktion kan man öka brännviddsförlängningen med 1,3x utöver den normala förlängningen på 1,5x och få sju bilder i sekunden. Funktionen använder den mittersta delen av bildsensorn, så upplösningen minskar till 15,2 megapixel. Å andra sidan kommer man också närmare motiven, så ett objektiv på 300 mm motsvarar 585 mm. Och i och med att man använder den mittersta delen av bildsensorn når fokuspunkterna också längre ut mot kanten.

Kamerahuset är robust konstruerat i aluminium och en magnesiumlegering, och den är tätad mot fukt och damm. Lcd-skärmen är på 3,2 tum med en upplösning på 1 229 000 punkter. ISO-värdet går från 100 till 6400, men kan utökas upp till 25 600. Kamerahuset har ett rekommenderat pris på 11090 kronor och säljs även i ett paket med ett objektiv på 18-105 mm för 13090 kronor. D7100 kommer enligt planerna att finnas i butikerna den 21 mars.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss