Cookie- och Sekretesspolicy

Nikon D5100 färdig med slagkraftiga funktioner

Tillverkarens senaste systemkamera för den kräsna nybörjaren bjuder på hög upplösning, vridbar skärm och video i Full HD.

  • 05.04.2011

Med nyheten D5100 har Nikon fyllt upp tomrummet över modellen D3100, så att de nu även har en systemkamera till den lite mer krävande nybörjaren.

Som enda systemkamera i Nikons serie har D5100 en skärm som både kan vinklas och vridas. Skärmen är på 3,0 tum, och den har en upplösning på 921 000 punkter. Den ger optimal frihet, i och med att kamerans automatiska motivigenkänning också fungerar när man använder live view på skärmen.

Samtidigt har D5100 fått en bildsensor med samma upplösning på 16,2 megapixlar som den mer avancerade modellen D7000, och den kan även använda ISO-tal på upp till 25 600. Nikon har även lagt till videoinspelning i Full HD, och man kan ansluta den externa stereomikrofonen ME-1 om man vill ha riktigt bra ljud.

Den nya kameran har 11 autofokuspunkter och Nikons speciella 3D-tracking AF, som via registrering av färger och ljus kan följa motiv i rörelse. Kameran kan ta fyra bilder per sekund, vilket är en mer än D3100.

Slutligen har D5100 möjlighet att lägga till särskilda effekter till bilder och video som t.ex. miniatyreffekt eller selektiva färger, så att delar av tagningen görs i gråtoner. Du kan läsa mer om nyheten på Nikons svenska webbplats här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss