Cookie- och Sekretesspolicy

Nikon D500 överraskar med enastående specifikationer

Nikon D500 är efter sex år färdig att avlösa D300S. Kameran delar många specifikationer med flaggskeppet D5.

  • 06.01.2016

Nikon är klara med en hett efterlängtad avlösare till spegelreflexkameran D300S som lanserades redan 2009. D500 är namnet på kameran som har designats i samma professionella stil som toppmodellen D810, men den har bevarat sin APS-C-sensor som dock är splitter ny och har en upplösning på 20,9 megapixel. Kameran är försedd med ett avancerat autofokussystem med hela 153 fokuspunkter och samma EXPEED 5-processor som även finns i det nya flaggskeppet D5. Dessutom har kamerans autofokus under live view förbättrats med en så kallad Auto AF-Fine Tune-funktion som automatisk kalibrerar den fasdetekterande fokusmodulen, vilket ger bättre precision och högre hastighet.

D500 kan fotografera serier med 10,0 bilder per sekund med en buffert på hela 200 råfiler. Kameran kan också spela in video i 4K-upplösning, och med en så kallad SnapBridge kan man upprätta ett konstant nätverk mellan kameran och en smarttelefon via Bluetooth.

Kameran har en stor sökare med en täckning på 100 procent och en förstoringsgrad på 1,0x. Som en nyhet i den här klassen använder D500 de snabba XQD-korten som hittills har varit förbehållna de största toppmodellerna som D4. D500 har en vridbar och tryckkänslig skärm på 3,2 tum med en upplösning på 2,4 miljoner punkter. En annan smart detalj är att D500 som den första APS-C-kameran har upplysta knappar, vilket gör kameran lätt att använda i mörker.

D500 kommer ut i butikerna under mars och kan köpas som enskilt hus eller i paket med objektivet AF-S NIKKOR 16-80mm F2.8-4E ED VR till ett förväntat pris på omkring 30 000 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss