Cookie- och Sekretesspolicy

Mästarkamera vid svagt ljus

Nikon D4S kan skryta med en ny sensor och processor som klarar mycket krävande ljusförhållanden och motiv i hög hastighet.

  • 25.02.2014

D4S är Nikons nya toppmodell som har en helt ny sensor med en upplösning på 16,2 megapixel i FX-format. Kameran ersätter D4 som enligt Nikon är utsåld, och den nya modellen har ett iso-omfång på 100-25 600 som kan utökas till iso 409 600.

Sensorn hos D4S understöds av en ny EXPEED 4-processor som sägs ge snabbare intern hastighet och behandling av bilderna. Tillsammans sägs de kunna ge lyckade bilder även om hastigheterna är höga och ljuset är svagt. Antalet bilder per sekund med automatisk fokus-spårning har ökat från 10 till 11 bilder per sekund, vilket gör D4S till den snabbaste spegelreflexkameran med autofokus i Nikons historia.

Kameran har försetts med en ny inställning för råfiler i storlek S, som ger ännu snabbare bildöverföring. En helt nykonstruerad slutare och spegelmekanism minskar vibrationerna från spegeln och sägs ge en stabil bild i sökaren, även när bilder tas vid hög hastighet.

Slutligen har D4S försetts med ett helt nytt grupperat AF-läge. Vid fotografering i detta läge kan man följa t.ex. en grupp fotbollsspelare så att de alla visas skarpt och isolerade från bakgrunden. Nikon D4S har ett rekommenderat pris på 58 690 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss