Cookie- och Sekretesspolicy

Kameror för den krävande entusiasten

När budgetmodellerna inte längre uppfyller dina krav på hastighet och bildkvalitet ska du satsa på en semiprofessionell kamera med stor sensor och utbytbar optik. Det finns starka kandidater i detta test, där spegelreflexer och systemkameror slåss om köparna.

  • 29.08.2013

Ladda ner filen här.

När man älskar att fotografera men gång på gång upplever att den billiga kameran sviker för att autofokusen inte hänger med, den är krånglig att sköta eller bildkvaliteten är undermålig, vad ska man då välja? Man kan givetvis ta det stora steget och investera i en spegelreflexkamera med fullformatssensor, men det är ett dyrt nöje. Dels har vi det där med priset för själva kameran, dels är objektiv som ger maximal bildkvalitet i fullformat också en dyr historia. Dessutom är en fullformatsutrustning större och tyngre – inte så smidigt på semestern.

På grund av dessa tungt vägande nackdelar har de semiprofessionella kamerorna med sensor i APS-C-klass och utbytbart objektiv fortfarande ett väldigt stort existensberättigande. De bästa av dem är blixtsnabba och kompakta men bjuder ändå på en hög bildkvalitet, så att du absolut kan göra stora utskrifter i A3. Samtidigt bjuder alla sju testdeltagarna på antingen en optisk eller en elektronisk sökare, och det är betydligt bättre än att bara ha en skärm att granska sina bilder på.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss