Cookie- och Sekretesspolicy
Häftig upplösning från Canon

Häftig upplösning

Canon håller i högsta grad igång pixelracet och jobbar på en spegelreflexkamera med 120 megapixel, och ännu häftigare upplösning väntar runt hörnet.

  • 11.09.2015

Canon har tillkännagett att de planerar att tillverka en spegelreflexkamera med en cmos-sensor på hela 120 megapixel, vilket är mer än dubbelt så mycket som i dag. Kameran kommer att använda EF-objektiv, vilket tyder på att det rör sig om en fullformatskamera.

Dessutom arbetar Canon också på en EOS-videokamera som kan spela in i 8K-upplösning på 8192 x 4320 pixlar, vilket motsvarar 35,4 megapixel, med 60 bilder i sekunden.

Men det kan bli ännu häftigare, för Canon har också utvecklat en ny cmos-sensor på helt galna 250 megapixel, vilket är världsrekord. Enligt tillverkaren är upplösningen så hög att man med rätt objektiv kan fotografera ett passagerarflygplan på 18 kilometers avstånd och kunna se flygbolagets namn på sidan av planet.

Sensorn är i APS-H-storlek, vilket är något mindre än fullformat och har en brännviddsförlängning på 1,3x. Upplösningen på videoinspelningar är 30 gånger högre än 4K, och Canon tänker att edn nya sensorn kommer att kunna användas inom övervakningsindustrin och till mätredskap.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss