Cookie- och Sekretesspolicy

Häftig Hasselblad i fullformat

Den nya Hasselblad HV kan bäst beskrivas som en extrem lyxutgåva av Sony Alpha 99, som bl.a. klarar hela 40 minusgrader.

  • 05.02.2014

Om du letar efter en extraordinär kamera som garanterat kommer att väcka uppseende bland fotoentusiasterna i din umgängeskrets är det värt att titta närmare på Hasselblad HV. HV är resultatet av det nära samarbetet mellan Hasselblad och Sony, och invändigt påminner den mycket om fullformatskameran Alpha 99 som har en upplösning på 24,3 megapixlar.

Utvändigt har man jobbat med extraordinära material. Man har bl.a. använt titan och aluminium av högsta kvalitet, och även en speciell beläggning med materialet PVD som sägs göra ytan extremt tålig. Kameran klarar också temperaturer ända ner till 40 minusgrader.

För att säkerställa en optimal bildkvalitet medföljer ett ljusstarkt Carl Zeiss-objektiv som täcker omfånget 24-70 mm och har en största bländaröppning på F2.8. Priset får dock betraktas som en utmaning. Det ligger på 8500 Euro plus moms, så räkna med ett rekommenderat pris på omkring 95 000 kronor. Men då får man även en speciell väska som skyddar den dyrbara kameran mot damm, vatten och skakningar på köpet.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss