Cookie- och Sekretesspolicy

Fler detaljer från Nikon

Nikon är klara med en ny version av deras billigaste spegelreflexkamera. Både huset och paketobjektivet har blivit mindre än tidigare, och ett sinnrikt knep i D3300 sägs ge fler detaljer än hos föregångaren.

  • 07.01.2014

Nikon har gått i bräschen när det gäller att ta bort det så kallade lågpassfiltret framför bildsensorn. Filtret ger en aning oskärpa för att förhindra fula moarémönster, men allt eftersom upplösningen i kameror har ökat är behovet av filtret inte lika stort längre.

Under loppet av de senaste åren har Nikon avlägsnat filtret i deras nya spegelreflexkameror eftersom det ger bättre detaljåtergivning, och nu har turen kommit till deras billigaste modellserie. D3300 har samma upplösning på 24,0 megapixel som föregångaren D3200, men har alltså till skillnad från denna inget lågpassfilter.

Kameran har också blivit något mindre och lättare än föregångaren, och så kommer D3300 med ett nytt paketobjektiv på 18-55mm som kan klappas samman när man inte använder det, så att det bara sticker ut sex centimeter från huset.

Det har även tillkommit den nya bildprocessorn Expeed 4 som bland annat gör att iso nu kan komma upp till 12 800 och utökas till ett värde motsvarande 25 600. D3300 kommer ut i butikerna till februari, och bara huset kostar 5290 kronor. I ett paket med det nya objektivet kostar kameran 6290 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss