Cookie- och Sekretesspolicy

Färgklickar från Pentax

Med den nya spegelreflexkameran K-S1 bevisar Pentax att de inte är rädda för att testa nya idéer. Nu kan du kolla kamerainställningarna på ett helt nytt sätt.

  • 28.08.2014

Nya K-S1 finns som standard i tre olika färger, men kan också beställas i nio andra varianter. Det är dock inte bara själva kamerahuset som gör K-S1 till en färgstark pryl. Vid handgreppet, utlösarknappen, programratten och OK-knappen sitter det nämligen led-belysning som indikerar kamerainställningarna.

Lampan vid utlösarknappen lyser t.ex. grönt vid fotografering och rött vid videoinspelning, och när ansiktsigenkänningen är aktiverad visar antalet tända lampor i handgreppet hur många ansikten som kameran har registrerat.

K-S1 har 20,1 megapixel, och ISO går upp till 51 200. Bildsensorn är utan lågpassfilter, vilket sägs ge mer detaljerade bilder. Normalt ger filtret bilderna en aning för att undvika fula moarémönster som kan uppstå om man fotograferar gitter eller randigt tyg. När man tar bort filtret ökar skärpan en aning. Till de speciella motiv där moaréefekter kan uppstå kan man aktivera kamerans simulerade filter där bildsensorn skakas en aning under exponeringen.

Till skillnad från flera andra Pentax-modeller är kameran inte vädertålig. Den kan ta 5,4 bilder i sekunden och har en optisk sökare som visar 100 procent av motivet. Det rekommenderade priset för huset är 6099 kronor, och det kan även köpas tillsammans med ett objektiv på 18-55 mm för 6599 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss