Cookie- och Sekretesspolicy
Canon EOS 5D Mark IV

Canon har presenterat fullformataren EOS 5D Mark IV

Den länge emotsedda Canon EOS 5D Mark IV har äntligen lanserats. Den har bland annat en ny funktion för bättre skärpa, och den filmar i 4K.

  • 25.08.2016

Canons 5D-serie hör till fotoentusiasternas favoriter med sina stora sensorer i fullformat, och nu har en ny modell landat. EOS 5D Mark IV har en upplösning på 30,1 megapixel, att jämföra med 22,1 i föregående modell. Kameran är utrustad med Canons Dual Pixel-teknik som ger snabb autofokusering när man använder live view.

Canon EOS 5D Mark IV Front

Med Dual Pixel kollar kameran skärpan på själva bildsensorn, där varje pixel är uppdelad i två fotodioder, och på EOS 5D Mark IV används de två dioderna för första gången även till att förbättra skärpan ännu mer.

Man kan nämligen aktivera funktionen Dual Pixel RAW, där kameran tar två bilder som är lite förskjutna i förhållande till varandra. Det ger en råfil som är dubbelt så stor som vanligt, och när man sedan konverterar kan man finjustera skärpan så att den blir helt perfekt.

Canon EOS 5D Mark IV Back

Snabbare och bättre

Man kan inte göra en suddig bild skarp eller välja var i bilden fokus ska ligga, men man kan flytta skärpan en aning från exempelvis en ögonfrans till pupillen, så att skärpan ligger precis där den ska. Dual Pixel RAW kan även användas till att minska reflexer och göra mindre justeringar på partier utanför fokus.

Canon EOS 5D Mark IV Top

Därutöver har kameran en rad förbättringar jämfört med EOS 5D Mark III. Hastigheten har ökat från sex till sju bilder per sekund. Kameran kan filma i 4K-upplösning, och den har nu inbyggt gps och wifi. Dessutom är skärmen tryckkänslig.

Huset är också bättre tätat mot damm och fukt, och så finns det en ny knapp på baksidan av kameran som gör det lätt att växla mellan olika fokuseringslägen.

Canon EOS 5D Mark IV kommer ut i butikerna i början av september till ett rekommenderat pris på 39 710 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss