Cookie- och Sekretesspolicy

Canon är klara med EOS 100D och 700D

Canon har lanserat de två nya spegelreflexkamerorna EOS 100D och 700D, och den ena är världens hittills minsta spegelreflexkamera med APS-C-sensor.

  • 22.03.2013

I och med lanseringen av två spegelreflexkameror är Canon klara med nya modeller i den billigare prisklassen. Både EOS 100D och EOS 700D har en cmos-sensor på 17,9 megapixel.

Nya EOS 100D väger 406 gram och mäter 11,7 x 9,1 x 6,9 cm, vilket innebär att den är världens minsta och lättaste spegelreflexkamera med APS-C-sensor. Kameran är 25 procent mindre och 28 procent lättare än EOS 650D.

Kameran har en så kallad hybridautofokus som ger snabbare fokusering när man använder live view eller spelar in film. Vanligen kan man inte använda fasdetektering, utan bara kontrastdetektering när spegeln är uppe under live view, men tack vare hybridautofokusen har man fasdetektering direkt på bildsensorn, och denna teknik är bättre på att förutse var motiven befinner sig. Och på EOS 100D har hybridautofokusen uppgraderats så att fasdetekteringen nu täcker 80 procent av bildytan.

Även EOS 700D har hybridautofokus, men fasdetekteringen täcker inte riktigt lika mycket av bildytan som hos EOS 100D. Jämfört med föregångaren EOS 650D finns det inte värst många nyheter. Kameran har fått en ny utvändig beläggning som kommer från de dyrare modellerna. Den sägs ge en tåligare yta. Dessutom kan man nu lägga till kreativa filter före exponeringen, och programratten har förbättrats.

EOS 100D har ett rekommenderat pris på 6100 kronor för endast huset, medan EOS 700D kostar 6600 kronor. Kamerorna säljs också i paket med ett nytt objektiv på 18-55 mm med en fokusmotor av STM-typen som ger glidande och tyst fokus, vilket är en fördel vid videoinspelning. Med detta objektiv kostar EOS 100D 7500 kronor, medan EOS 700D kostar 8000 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss