Cookie- och Sekretesspolicy
Nikon D5

Allt om nya Nikon D5

Nu har Nikon avslöjat specifikationerna för proffskameran D5, och överraskningarna är många.

  • 06.01.2016

I november tillkännagav Nikon att de var på väg med den topprofessionella spegelreflexkameran Nikon D5, men de släppte inga specifikationer. De har kommit nu, och där finns massor av spännande nyheter.

Kameran har en alldeles ny fullformatssensor på 20,7 megapixel, och standardvärdena för iso-omfånget är 100 till 102 400. Dessa kan utökas från 50 till helt galna iso 3 280 000, vilket är rekord. Det sägs göra det möjligt att ta färgbilder i skymningsljus.

Autofokussystemet har fått en kraftig uppgradering; nu har det hela 153 punkter, där 99 av dem är av den exakta korstypen. 15 av de centrala punkterna kan till och med användas vid F8.0, så att man har autofokus även om man använder telekonverter.

Man kan ta 12 bilder i sekunden med kontinuerlig fokus, och om man fäller upp spegeln kommer hastigheten upp till 14 bilder i sekunden. En stor buffert i kameran gör att man kan ta hela 200 bilder i råformat i en och samma serie. Det är tillräckligt för att täcka ett helt 100-meterslopp med utlösarknappen nere.

Ljusmätaren är helt nyutvecklad och har 180 000 pixlar, vilket sägs garantera en exakt registrering av motiven och välbelysta bilder. Enligt Nikon ska nyansövergångarna vara mjukare och mer exakta.

Nikon D5 spelar in video i 4K med 3840 x 2160 pixlar och 30, 25 eller 24 bilder i sekunden, och inspelningarna sparas på de snabba XQD-korten. Det finns plats för två kort i kameran.

Kameran börjar säljas i mars till ett rekommenderat pris på 68 690 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss