Cookie- och Sekretesspolicy

Spegelreflex mot systemkamera

Systemkameran har så sakteliga börjat hota spegelreflexkamerans position. Men är den verkligen lika bra som spegelreflexen? Det tar vi reda på när vi sätter dem på prov.

  • 29.05.2012

Ladda ner filen här.

Ladda ned hela artikeln och läs mer om spegelreflex mot systemkamera.

När DIGITAL FOTO för alla vid årsskiftet skulle utse Årets produkter 2011 var det dags för en grundlig återblick. Förutom många spännande nya produkter visade sig en tankeväckande tendens. Under 2011 hade det bara lanserats sex nya spegelreflexkameror, medan marknaden hade fått se hela tretton nya systemkameror. Detta trots at marknadens största kameratillverkare, Canon, ännu inte hade debuterat i denna nya kamerakategori, som inte heller ens hade något vedertaget namn. I vissa kretsar går kameratypen under namnet EVIL, vilket står för Electronic Viewfinder Interchangeable Lens. I grund och botten handlar det om spegellösa systemkameror med utbytbar optik.

Det vore intressant att veta om de små systemkamerorna i mellanprissegmentet, som är späckade med fiffiga funktioner, kan få bort spegelreflexkameran från positionen som den bästa kameratypen. För att undersöka vilka skillnader som egentligen finns mellan de två kameratyperna har vi låtit Nikon D5100 duellera mot Sony Alpha NEX-5N. Här kan du läsa resultatet av vårt test av de två modellerna, som prismässigt ligger ganska nära varandra.

Skillnad:
I konstruktion
Olika slags fokusering
Olika slags sensorformat

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss