Cookie- och Sekretesspolicy

Snart kan du fotografera framtiden

APRIL, APRIL: Med hjälp av negativa slutartider kan vi snart ta våra bilder innan det händer. Tekniken kommer att användas flitigt under sommarens stora idrottsevenemang.

  • 01.04.2012

Snart är det helt slut med väntetiden mellan att man trycker på utlösarknappen tills bilden tas. Med en ny teknik som har utvecklats av forskare vid Universidad del Primero de Abril i Ecuador kan man nu använda negativa slutartider. Det innebär att kameran kan fotografera in i framtiden. Hittills har man lyckats att få slutartider på –1/115 sekund, men forskarna räknar med att kunna komma ända ner till –2 sekunder redan till sommaren.

Tekniken kommer bland annat att användas av funktionärerna under OS i London i sommar. Därigenom kan man t.ex. diskvalificera en löpare på 100 m redan innan startskottet har gått, om bilderna visar att det kommer att bli en tjuvstart.

Canons talesman Ernest Johnson berättar att företaget ligger i förhandlingar med det equadorianska universitetet om att ta fram en firmwareuppdatering, så att de negativa slutartiderna kan användas av pressfotografer i Canon EOS-1D X under sommarens fotbolls-EM och på OS. Även Nikon förväntas uppgradera sin D4, enligt deras ansvarige för slutartider, Dr. Johnny Earnie.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss