Cookie- och Sekretesspolicy
PhaseOne

PhaseOne med nytt i mellanformat

Danska PhaseOne är klara med en mycket exklusiv mellanformatsserie. Den är spegellös och kommer i tre versioner med 50 till 80 megapixel. Priset på den billigaste modellen ligger vid 360 000 kronor.

  • 18.12.2014

PhaseOnes nya Alpha-serie är ett mellanformatskamerasystem, där man kombinerar ett objektiv med ett bakstycke. Systemet består av tre bakstycken och tre objektiv som har kalibrerats samman i fabriken.


Bakstyckena finns i versionerna A250 med en sensorstorlek på 50 megapixel, A260 med 60 megapixel och A280 med 80 megapixel. De tre bakstyckena tillgodoser olika behov för antingen mycket hög upplösning med A280-modellen, förmågan att använda mycket långa slutartider utan iso-brus med A260 som klarar exponeringstider på upp till en timme. Det klarar A250 också, men här går iso upp till 6400, vilket gör att denna variant lämpar sig bättre för handhållna bilder i farten. De andra bakstyckena klarar upp till iso 800.
PhaseOne

Objektiven är Alphagon F5.6 23mm, Alphar F4.0 35mm och Alphagon 5.6 70mm, som motsvarar 15 mm, 22 mm och 45 mm på fullformat.

Om man köper A250 med 50 megapixel måste man dock multiplicera brännvidden med 1,3 i och med att sensorn här är mindre än i de två övriga versionerna.
PhaseOne

Även om bakstyckena har en skärm på baksidan ingår en hållare till en smarttelefon eller surfplatta, där man med hjälp av inbyggt wi-fi kan styra kamerans funktioner och skärskåda sina bilder på den större skärmen.

Priserna går från 36 000 till 43 000 euro, det vill säga ca 360 000 till 430 000 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss