Cookie- och Sekretesspolicy
Aptina logo

Ny sensor utlovar värsta videon

Aptina är snart klara med två bildsensorer som bägge bjuder på ovanliga videospecifikationer. Och så ligger priset i den låga änden av skalan.

  • 09.10.2012

De flesta fotoentusiaster är säkert inte så bekanta med företaget Aptina, men det är faktiskt de som gör bildsensorerna till Nikons 1-systemkameror. Och nu är de på gång med två nya sensorer som är riktigt spännande speciellt när det gäller video.

Den första heter AR1011HS, är 1,0 tum stor och kan spela in video i 4K, d.v.s. fyra gånger den normala upplösningen med Full HD. Och det sker dessutom med 60 bildrutor per sekund.

En annan specialitet i AR1011HS är Aptinas teknik DR-Pix. Här används olika signalspår för att läsa bilddata vid lågt respektive högt ISO, där det första är optimerat för ett stort dynamiskt omfång, medan det andra ger mindre brus. Den nya sensorn är anpassad för systemkameror och kompaktkameror i entusiastklassen.

Företaget är också snart klart med bildsensorn AR1820HS för kompaktkameror. Den har en upplösning på 18,0 megapixel och kan spela in Full HD-video med upp till hela 120 bildrutor per sekund. Du kan läsa mer på engelska om de nya Aptina-sensorerna här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss