Cookie- och Sekretesspolicy

Ny firmware till fullformatare

Både Sony, Nikon och Canon är klara med uppdateringar till några av deras fullformatsmodeller. Bl.a. utlovas bättre bildkvalitet och autofokus.

  • 21.03.2014

Genom att uppdatera den fasta programvaran i kameran, även kallad firmware, kan du korrigera fel och förbättra funktionerna, även om modellerna har varit ute i handeln ett tag. Därmed kommer den här veckan goda nyheter till ägarna av en rad fullformatskameror.

Sony är klara med förbättringar till både Alpha 7 och Alpha 7R. De får både bättre bildkvalitet, snabbare starttid och förbättrad autofokus vid användning av kameran tillsammans med Sony-objektivet 70-200mm F2.8 G. Du kan ladda ner de nya firmware-versionerna här respektive här.

Nikons actionhjälte D4 har också fått en uppdatering. Du kan nu använda Compactflash-kort med en storlek på mer än 128 gigabyte, och man får nu inte längre ett felmeddelande, vilket man tidigare fick när XQD-kort och vissa CF-kort sattes i kameran. Funktionen AF-On har också fixats, så att fokus inte längre är låst när man släpper knappen igen. Du hittar den nya programvaran här.

Slutligen är Canon klara med en uppdatering till EOS 6D. Här rättas ett fel som har inneburit att vissa bilder inte har överförts till smarttelefon eller surfplatta när man använde Canons app EOS Remote. Du hittar uppdaterad firmware här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss