Cookie- och Sekretesspolicy
Nokia Lumia 800

Stark kamera i Nokias Windows-telefon

Finnarna hoppas kunna ta upp kampen mot Apples Iphone med hjälp av en satsning på operativsystemet Windows Phone. Och kameradelen ser ut att bli ett viktigt vapen.

  • 28.10.2011

Nokia har just presenterat sin nya toppmodell inom smarttelefoner, Lumia 800, som blir en av de första modellerna som använder Microsofts operativsystem för telefoner. Och den inbyggda kameran är något som eventuellt kommer att kunna locka kunder från Iphone 4S och Android-plattformen.

Kameran har en upplösning på 8,0 megapixlar samt ett objektiv från Carl Zeiss med en ljusstyrka på F2.2. Dessutom har den kontinuerlig autofokus, och så kan man manuellt justera vitbalans och exponering samt använda exponeringskompensation, vilket är en möjlighet som inte finns med Iphone. Kameran har en dubbel LED-blixt, och i den medföljande bildbehandlaren kan man justera bilderna. Precis som på Iphone 4S finns det ansiktsigenkänning, och telefonen kan spela in video i 720p. Lumia sägs komma ut på marknaden i början av 2012 och sägs kosta runt 4800 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss