Cookie- och Sekretesspolicy

Häftig upplösning på ny Nokia

Ny smarttelefon med 41,0 megapixel frestar med Windows Phone 8, bättre bildkvalitet och bättre fotoapp jämfört med föregångaren.

  • 01.08.2013

Nokia fick de flesta att tappa hakan när de förra året lanserade mobiltelefonen 808 Pureview med den häftiga upplösningen på 41,0 megapixel, men modellen hade ett allvarligt handikapp i form av det föråldrade operativsystemet Symbian. Det har det finska företaget nu korrigerat med nya Lumia 1020 som har försetts med det nya systemet Windows Phone 8.

Trots att upplösningen är densamma har bildkvaliteten också blivit bättre jämfört med föregångaren. Bildsensorn har bland annat blivit bakgrundsbelyst, och optiken är ljusstarkare, så bländaren är nu på F2.2 jämfört med tidigare F2.4. Zeiss-objektivet består av sex element och har optisk bildstabilisering.

Telefonen har även fått Nokias nya Pro Cam-app som möjliggör inställning av iso, slutartid, exponeringskompensation, vitbalans och till och med manuell fokus. Skärmen är av typen amoled på 4,5 tum, med en upplösning på 1280 x 768. Telefonen har även en kraftig inbyggd Xenon-blixt. Lumia 1020 lanseras under årets sista kvartal.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss