Cookie- och Sekretesspolicy

Nya flaggskepp från Samsung och LG

Samsung Galaxy S7 och LG G5 är de nya toppmodellerna bland smarttelefoner från de två stora tillverkarna, och man kan se väsentliga förbättringar på kamerafronten.

  • 22.02.2016

Den stora årliga mobilmässan Mobile World Congress är i full gong för tillfället, och de båda sydkoreanska tillverkarna har presenterat nya flaggskepp där man har satsat stort på kamerorna.

Samsungs nästa toppmodell heter Galaxy S7 och har fått Dual Pixel-teknik som sägs ge bättre autofokus. Här har varje pixel på sensorn delats i två delar som kan se motivet från något olika vinklar för att avgöra var fokus ska ligga. På föregångaren S6 fanns det bara hybridfokus på omkring en procent av sensorns pixlar, men på S7 finns det på samtliga 12,0 megapixel.

Objektivet har blivit ljusstarkare och är nu på F1.7 jämfört med F1.9 på föregångaren, och i kombination med att de enskilda pixlarna har blivit 56 procent större innebär detta att kameran kan ta in 95 procent mer ljus. Det sägs ge tydligare och skarpare bilder. Telefonen finns även tillgänglig i en större Edge-version där skärmen buktar ut mot kanterna. Båda versionerna tål vatten och kan användas med microSD-kort.

LG:s senaste flaggskepp , G5, har hela två kameror på baksidan. Det ena har en traditionell bildvinkel på 78 grader och 16,0 megapixel, medan den andra har en vidvinkel på 135 grader, vilket är 1,7 gånger mer än på någon annan smarttelefon. Upplösningen på vidvinkelkameran är på 8,0 megapixel.

G5 har en moduluppbyggd konstruktion som gör att man kan byta batteri i ett nafs. Man kan även köpa till en CAM Plus-modul. Här hittar man ett handgrepp med speciella knappar för bland annat zoom, utlösare och andra fotofunktioner, och modulen har ett inbyggt batteri som ger extra kapacitet.

Apple sägs också vara på väg med en ny modell som plockar in hastigheten och processorn från iPhone 6 i en mindre modell à la iPhone 5: IPhone 5se kommer till mars

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss