Cookie- och Sekretesspolicy
Apple iPhone 7 hands on

Se våra första intryck av kameran i iPhone 7

Vi är i full gång med att testa nya iPhone 7 från Apple. Här kan du läsa om våra första intryck av kameran och se bilder från den nya mobilen.

  • 03.10.2016

Även om nya iPhone 7 påminner om föregångarna har det hänt en hel del på kamerasidan. Framför allt har det tillkommit optisk bildstabilisering och ett ljusstarkare objektiv.

Tidigare har det bara funnits bildstabilisering i de stora Plus-modellerna, men nu finns det även i standardmodellen av iPhone. Detta innebär att man ofta kan hålla ISO på en rimlig nivå så att man slipper brus i bilden.

Anledningen är att man med bildstabilisering kan använde något längre slutartider än vanligt. Och i och med att objektivet samtidigare har blivit ljusstarkare behöver man inte öka ISO lika mycket.

Apple iPhone 7 Photos App

Hurra för råformat

Detaljåtergivningen är okej på bilderna från telefonens egen app, men om man tittar närmare blir de finaste detaljerna en aning suddiga, så att det nästan ser ut som att de har målats på bilden med en pensel.

Kameran kan dock fånga de fina detaljerna, vilket man kan se om man använder den nya möjligheten som vi till att börja med är mest förtjusta i, nämligen att man kan fotografera i råformat.

För att göra detta krävs det dock att man installerar en tredjepartsapp som kan fotografera i råformatet dng. I bildbehandlingen kan man sedan plocka fram betydligt fler detaljer än vad man får i kamerans jpeg-bilder. Nedan kan du se samma utsnitt av en bild, där jpeg-filen ligger till vänster och den bildbehandlade råfilen ligger till höger.

iPhone 7 raw detail

Förutom detaljerna har man också betydligt fler möjligheter att justera färger och ljusförhållanden i bilderna med råformat, så att man får mycket finare bilder än med telefonens egen app. Nedan kan du se några av våra första bilder med iPhone 7.

Apple iPhone 7 Test 1

Apple iPhone 7 Test 2

Apple iPhone 7 Test 3

Apple iPhone 7 Test 4

Apple iPhone 7 Test 5

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss