Cookie- och Sekretesspolicy

Så häftig är kameran i iPhone 6S

Upplösningen har stuckit iväg, både när det gäller stillbilder och video på nya iPhone 6S från Apple, och så har det tillkommit ett nytt sätt att ta bilder.

  • 09.09.2015

Om man får tro Apple är iPhone världens populäraste kamera, och nu har amerikanerna lanserat iPhone 6S och 6S plus som har uppgraderats rejält på kamerasidan. Framför allt har upplösningen nu landat på 12,0 megapixel jämfört med 8,0 på de tidigare modellerna.

Högre upplösning betyder naturligtvis fler detaljer, men också större risk för brus. Apple har dock använt sig av en särskild pixelteknik som sägs ge mindre brus och bättre färger.

Som på iPhone 6 har bildsensorn fasdetektion, vilket ger snabb autofokus, och den stora Plus-modellen har optisk bildstabilisering som hos föregångaren.

Det finns också ett nytt sätt att visa sina bilder i iPhone, som Apple kallar Live Photos. Här görs exponeringar både strax före och strax efter att an tar en bild. Därmed kan man alltid visa en kort video med ljud från situationen då man tog bilden.

Video spelas in i 4K-upplösning med de nya telefonerna, och frontkameran har uppgraderats, så att upplösningen på selfies nu blir 5,0 megapixel. Dessutom kan hela skärmen nu användas som blixt till självporträtten. Den anpassar till och med färgen på ljuset efter omgivningarna.

De nya iPhone-telefonerna får också en ny och snabbare processor, och så får de funktionen 3D Touch, där skärmen kan registrera hur hårt man trycker på den. Telefonen kan då reagera olika beroende på om man trycker mjukt eller hårt.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss