Cookie- och Sekretesspolicy

Recension av Apple iPhone 3GS 32 GB

När det gäller foto och video ligger Apples flaggskepp långt efter konkurrenterna. Men icke desto mindre är vi helt enkelt hopplöst förälskade.

  • 30.09.2009

DIGITAL FOTO för alla var bland de första att få känna på nya iPhone, och vi upplevde att den som utlovat är ungefär dubbelt så snabb som föregångaren på att öppna program och webbsajter. Det beror på mer minne och kraftigare processor.

Fotomässigt har upplösningen ökat till 3,0 miljoner pixlar, och telefonen har fått autofokus som fokuserar där man pekar på skärmen. Ny är även möjligheten att fotografera så nära motivet som 10 cm. Alltihop fungerar bra, och kvaliteten är betydligt bättre än förr. Men många av konkurrenterna ligger före med hög upplösning och bättre bildkvalitet. Detsamma gäller videofunktionen. En av nyheterna i 3GS är nämligen videokameran, men även här ligger vga-upplösningen långt ifrån HD konkurrenterna.

Detta förändrar dock inte det faktum att iPhone på alla andra områden är blixtsnabb och inget mindre än världens bästa mobiltelefon. Den är en dröm att använda, med tiotusentals program av hög kvalitet, och så är den en oöverträffad mobil film- och musikspelare.

Slutsats

Om bild- och videokvaliteten är avgörande för valet av mobiltelefon ska man inte satsa på iPhone 3GS. Men på alla andra punkter är den utan jämförelse världens bästa pryl för fotoentusiaster.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss