Cookie- och Sekretesspolicy
Apple iPhone 4S

Mycket förbättrad kamera i nya Iphone

I tisdags presenterade Apple nya Iphone 4S, där kameradelen har fått en ordentlig genomgång. Den har ett nytt objektiv, högre upplösning och en bättre bildsensor. Och det finns även goda nyheter till de videofrälsta.

  • 10.10.2011

Designen på den nya modellen skiljer sig inte frän den tidigare Iphone 4, men invändigt har det hänt en hel del. De fotoglada kan hurra över att upplösningen har gått upp från 5,0 till 8,0 megapixlar. En ny bakbelyst cmos-sensor sägs göra bättre ifrån sig i svagt ljus och göra så att ljusa områden inte fräter ur så lätt och så att skuggor inte går över i svart. Samtidigt har optiken blivit bättre. Objektivet i 4S består av fem linselement som sägs ge skarpare bilder än tidigare. Ljusstyrkan har kommit upp på F2,4 jämfört med F2,8 på föregångaren, och ett infrarött filter sägs ge bättre färgåtergivning.

Iphone 4S har utrustats med den nya A5-processorn som enligt Apple har en bildsensor som kan matcha dem man hittar i systemkameror. Den gör bland annat kameran snabbare, så att det går fortare att starta den, och det blir kortare väntetid mellan bilderna. Den sägs även ge bättre vitbalans och ett större dynamiskt område. Och så har Iphone försetts med ansiktsigenkänning som automatiskt ställer in skärpan på det dominerande ansiktet i motivet och anpassar exponeringen efter upp till tio ansikten.

Tack vare operativsystemet iOS 5 kan man dessutom starta kameran från en låst telefon och använda en av volymkontrollsknapparna på sidan av telefonen som utlösarknapp. Med iOS 5 får man även enklare redigering, så att man t.ex. kan beskära sina bilder. Videofunktionen har uppgraderats, så att den nu spelar in i Full HD 1080p jämfört med 720p hos föregångaren.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss