Cookie- och Sekretesspolicy
Objektiv på smarttelefon

iPhone 7: Våra förhoppningar om kameran

Vi förutsätter att det kommer nya iPhone-modeller senare i år, och här kan du se hur vår drömtelefon ser ut när det gäller kameradelen.

  • 26.04.2016

Det har under de senare åren blivit tradition att Apple varje år lanserar nya iPhone-modeller, och under jämna år brukar de också uppdatera designen. Detta förväntar vi oss också av årets nya modeller som ytterst sannolikt kommer att heta iPhone 7 och iPhone 7 Plus. Kameradelen brukar också få en uppdatering, och detta är vad vi hoppas på.

Bättre kameraapp

Apples egen app för fotografering är relativt enkel och har inte vidare många inställningsmöjligheter för entusiasten. Vi hoppas att man kan få möjlighet att själv ställa in slutartid, vitbalans och ISO manuellt. Det finns andra appar som man kan använda till detta, men Apples egen klarar det inte i nuläget.

Bilder i råformat

Flera konkurrerande modeller från bland andra LG och Samsung kan fotografera i råformatet .dng, vilket ger avsevärt bättre förutsättningar för att plocka fram fler detaljer och förbättra färgerna i bildbehandlingen.

Möjlighet att använda minneskort

Det kommer nog inte att hända, men visst vore det fint om man kunde sätta ett microSD-kort i iPhone 7 – särskilt om telefonerna också kan fotografera i råformat, vilket ger stora bildfiler.

Optisk bildstabilisering

iPhones senaste Plus-modeller har optisk bildstabilisering, men inte iPhone 6 och 6 S. Vi vill gärna att denna funktion även ska finnas i de mindre modellerna eftersom den minskar risken för skakiga bilder.

Vattentäta telefoner

Både Sony och Samsung tillverkar telefoner som klarar vatten, och vissa modeller har vi till och med haft med oss ner i simbassängen. Vi hoppas att iPhone 7 blir vattentät så att man kan fotografera i strandkanten och lugnt kan använda telefonen i regnväder.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss