Cookie- och Sekretesspolicy

Iphone 5 med bättre skärm

Den större skärmen visar fler nyanser, men Apples nya smarttelefon bjuder också på snabbare processor och mobilt nätverk samt enorma panoramabilder.

  • 12.09.2012

Den största yttre förändringen på nya Iphone 5 är den stora 4,0-tumsskärmen som täcker hela färgrymden sRGB och bjuder på 44 procent större färgmättnad, enligt Apple. På insidan finns en ny och snabbare processor som kallas A6. Den ska vara omkring dubbelt så snabb som föregångaren.

Dessutom finns det nu 4G mobilt nätverk -– det som kallas för LTE i USA – som är betydligt snabbare än 3G. De svenska teleoperatörerna har redan börjat bygga ut sina nät till 4G, och Iphone 5 kan hämta data med 100 megabit per sekund med denna nya anslutning.

Kameran har samma 8,0 megapixlar som föregångaren 4S, men det nya är att kameran tack vare den starkare processorn kan lägga samman flera exponeringar så att det dynamiska omfånget blir större i svagt ljus.

En annan nyhet är att det finns en inbyggd panoramafunktion, så att flera bilder automatiskt sätts ihop efterhand som man vrider kameran och låter den fånga motivet. Resultatet är stora panoramabilder med en upplösning på hela 28 megapixel. Den nya A6-processorn gör det för övrigt möjligt att fotografera 40 procent snabbare. Slutligen finns en kristallbeläggning på frontlinsen som gör den tåligare mot repor.

Nya Iphone 5 är 18 procent tunnare och 20 procent lättare än 4S. Den kan köpas i Sverige från den 28 september.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss