Cookie- och Sekretesspolicy
Apple iPhone SE

Förbättrad kamera i nya iPhone SE

Man har sparat in på omfånget, men inte på kameran i Apples nya iPhone SE.

  • 22.03.2016

När iPhone 6 lanserades krävde den lite större fickor jämfört med de tidigare modellerna. Skärmen hade nämligen vuxit från 4,0 tum till 4,7 tum. Nu kommer det dock goda nyheter för oss som tycker att iPhone 6 och 6s är för stora.

Nya iPhone SE går nämligen tillbaka till den gamla skärmstorleken, men har samma kraftfulla A9-chip som den större iPhone 6s, och inte nog med det. Kameran har också samma specifikationer som hos iPhone 6s, även om storleken har minskat.

I den nya telefonen får man alltså 12,0 megapixel och ett objektiv med en ljusstyrka på F2,2. Man får även funktionen Live Photos, där kameran vid varje exponering spelar in en kort videosnutt före och efter att bilden tas. Dessutom kan iPhone SE spela in video i 4K.

Frontkameran har nedgraderats en aning jämfört med 6s. Här ligger upplösningen på 1,2 megapixel jämfört med 5,0 på storebror.

Uppdaterad programvara

Jämfört med iPhone 6s får man i iPhone SE klara sig utan den inbyggda barometern. Dessutom är skärmtekniken inte lika avancerad, och så finns det inte 3D Touch, som innebär att telefonen registrerar om man trycker mjukt eller hårt.

Designmässigt påminner iPhone SE om iPhone 5. Den finns tillgänglig med 16 eller 64 gigabyte, och priset ligger på 4695 respektive 5795 kronor. Telefonen kan beställas från och med den 29 mars.

Apple har även släppt operativsystemet iOS 9.3 för iPhone och iPad, och det kan laddas ner nu. Uppdateringen omfattar bland annat funktionen Night Shift som innebär att tonen på skämljuset blir varmare på kvällen vilket sägs göra det enklare att somna när man har använt sin mobila enhet.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss