Cookie- och Sekretesspolicy
iPhone 3GS

En första titt på nya iPhone

DIGITAL FOTO för alla var bland de första som fick känna på nya iPhone 3GS från Apple. Vi recenserar telefonen i ett kommande nummer av tidningen, men redan nu delar vi med oss av våra första intryck av marknadens mest omtalade mobil.

  • 03.08.2009

För drygt ett år sedan lanserades iPhone i Sverige, och den nya modellen innehåller en rad fina förbättringar. Först och främst kan man nu spela in video, och dessutom har den inbyggda kameran förbättrats. Video spelas in i VGA-upplösning med bra kvalitet och hyfsat ljud. Videokvaliteten är bättre än hos praktiskt taget alla mobiltelefoner på marknaden och ligger i paritet med kvaliteten hos en bra kompakt digitalkamera. En läcker finess i nya iPhone är den inbyggda videoredigeringen. Bara genom att låta fingret glida över skärmen kan man på några sekunder redigera sina inspelningar, t.ex. för att radera en tråkig sekvens. Därefter kan man med en enda tryckning på skärmen bifoga den inspelade filmen till ett e-postmeddelande, lägga ut den på sin hemsida eller skicka den till Youtube.

Stillbilder får nu en upplösning på 3,0 megapixlar. Det är inte mycket om man vill göra utskrifter, men bilder som man tar med mobilen använder man ju oftast digitalt, och här är kvaliteten betydligt bättre än med den tidigare iPhone-modellen. Bilderna är detaljrika och har mindre brus, och deras skärpa och färger är utmärkta för att komma från en mobil. Den stora nyheten i detta sammanhang är att man nu kan ta närbilder bara tio centimeter från motivet, och så har kameran touch-fokusering. Det betyder att man pekar på motivet på skärmen för att ange var skärpan ska ligga.

Enligt Apple är 3GS ungefär dubbelt så snabb som föregångaren, något som vi har testat på flera olika sätt, och vi får erkänna att telefonen uppfyller våra drömmar även vad gäller hastigheten. Såväl program som webbplatser öppnas och fungerar mycket snabbare än tidigare, och ett krävande spel som Need for Speed Underground, som ibland kunde hacka på gamla iPhone, fungerar nu utmärkt tack vare en bättre processor och dubbelt så mycket minne i telefonen.

Vi har även haft stor glädje av nya Voice Control, som gör det möjligt att ringa samtal och styra musikdelen bara genom att prata i telefonens mikrofon eller mikrofonen på det medföljande headsetet.

Det finns många andra spännande nyheter och förbättringar i Apples nya underverk. Vi återkommer till dem i den tryckta versionen av Digital Foto för alla. Här nöjer vi oss med att konstatera att iPhone 3GS är en betydande uppgradering som bör få alla teknikintresserade att slicka sig om munnen. Och kom ihåg att priset inte är så högt som många gärna vill göra gällande. I abonnemanget ingår ju oftast massor av samtalstid, SMS, MMS och surftid. 3GS är inte bara den läckraste och bästa mobilen på marknaden. Den är också den fetaste prylen just nu.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss